Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Bladerdeeg hapjes met brie en cranberries
Je kunt deze hapjes ook maken met krokant uitgebakken spekjes erover. Zonder is het vega, met uiteraard niet.
Voorbereidingstijd:
5
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
25
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
muffinblik
Mini muffinblik is het makkelijkste
Ingrediënten
4
plakjes
bladerdeeg
ontdooid
150
gr
brie
in blokjes
100
gr
cranberry compote
walnoten voor erover
50
gr
spekjes
uitgebakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snij de plakjes bladerdeeg in vieren zodat je 16 mini plakjes hebt. Dat is geschikt voor de mini muffin vorm. Vet deze goed in.
Leg de plakjes bladerdeeg in de gaatje en vul ze met de blokjes brie en een theelepel van de cranberry compote. Verdeel de spekjes erover (optioneel)
Zet in de oven en bak ze voor ongeveer 15-20 minuten of tot mooi goudbruin en de kaas gesmolten is. Serveer ze warm met de gehakte walnoten erover.
Gang:
bijgerect, Snack
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
bladerdeeg, brie, cranberries
Nutrition
Calorieën:
171
kcal
,
Koolhydraten:
11
g
,
Eiwit:
8
g
,
Vet:
11
g
,
Verzadigd vet:
7
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
0.4
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
3
g
,
Cholesterol:
38
mg
,
Natrium:
240
mg
,
Kalium:
65
mg
,
Vezels:
0.3
g
,
Suiker:
8
g
,
Vitamine A:
233
IU
,
Vitamine C:
0.3
mg
,
Calcium:
70
mg
,
Ijzer:
0.3
mg