Begin met de stoofperen te bereiden. Schil ze, snij in vieren en verwijder de klokhuizen. Doe in een steelpannetje met het sap, kaneel, suiker en steranijs.
Zet op en breng aan de kook. Laat de peertjes voor ongeveer 30 minuten rustig pruttelen of tot ze gaar zijn en mooi rood.
Verwarm de oven voor op 220˚C
Snij ondertussen het briochebrood in 10 plakken. Verwijder de korstjes en snij het brood in twee kleine stukjes. Verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Smelt in een ander pannetje de boter en meng dit met de basterdsuiker en de badass kruiden of de koekkruiden.
Mix het even goed en bestrijk de stukjes brioche met dit mengsel. Verdeel de citroenrasp erover. Leg nu op elk stukje brioche een stukje stoofpeer.
Bestrooi met het amandelschaafsel en zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten of tot de brioche mooi goudbruin is geworden. Serveer meteen.