De allerlekkerste cordon bleu maak je met cornflakes
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 25 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
4kipfilets
4plakkenbeenham
4plakkenkaasnaar keus
1elpittige mosterd
75grcornflakesof panko
2eieren
1elItaliaanse kruiden
Instructies
Maak de kipfilets platter door ze doormidden te snijden terwijl je het nog wel aan elkaar laat zitten en dan open te klappen. Je hebt nu een plattere kipfilet. Leg deze tussen twee stukken folie in en sla dit met een deegroller nog wat platter.
Besmeer de kip nu aan de binnenkant met de mosterd en bestrooi met peper en zout. Leg als eerste de ham op de kip en daarna de kaas. Rol dit nu stevig op tot een rolletje en zet vast met slagerstouw of een cocktailprikker. Herhaal dit voor de andere filets.
Crush de cornflakes met je handen tot een wat fijner kruim. Klop de eieren los en doop elk rolletje eerst in het ei en rol dan door de cornflakes heen.
Bak in wat kokosolie tot de kip gaar en goudbruin is. Het is handig om de kip af te bakken in de oven. Daarvoor zet je de oven op 180˚C en je laat de kip in ongeveer 10 minuten volledig garen.