Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.50
van
2
stemmen
Salade met venkel, ananas en macadamia
Perfect voor de zomer en vol met goede voedingsstoffen
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
10
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
1
kleine venkel
in dunne plakken gesneden
1
paarse wortel
geraspt (gewone wortel kan ook)
2
plakken
verse ananas
in stukjes
100
gr
bloemkoolrijst
25
gr
veldsla
6
macadamia’s
gehakt
2
el
chufa topping
of alternatief wat extra nootjes
½
el
kokosolie
Dressing
2
el
kokosyoghurt
1
el
olijfolie
1
el
perzikabrikozen azijn
of andere fruitazijn naar smaak
peper en zout
Instructies
Verwarm een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de macadamia noten even kort. Haal eruit en laat uitlekken.
Meng de groenten en ananas in een grote schaal. Verdeel de macadamia’s en de chufa topping erover.
Maak de dressing door de kokosyoghurt, olijfolie en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de dressing naast de salade
Gang:
Maaltijdsalade
Keuken:
Zomer
Trefwoord:
ananas, macadamianoten, venkel
Dieetsoort:
glutenvrij
, paleo
Nutrition
Calorieën:
281
kcal
,
Koolhydraten:
29
g
,
Eiwit:
5
g
,
Vet:
19
g
,
Verzadigd vet:
5
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
2
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
10
g
,
Natrium:
100
mg
,
Kalium:
951
mg
,
Vezels:
8
g
,
Suiker:
16
g
,
Vitamine A:
6189
IU
,
Vitamine C:
85
mg
,
Calcium:
110
mg
,
Ijzer:
2
mg