Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Speculaas granola
Dit recept maakt een behoorlijke hoeveelheid van ruim een pond. Ideaal om je voorraad granola aan te vullen
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
20
porties
Ingrediënten
50
gr
hazelnoten
100
gr
pecannoten
50
gr
walnoten
60
gr
macadamia
100
gr
gemengde noten
50
gr
zonnebloempitten
50
gr
pompoenpitten
120
gr
havermout
2
el
koekkruiden
1
el
kaneel
100
gr
honing
60
ml
olijfolie
of kokosolie
kruidnootjes
optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Doe alle noten, pitten en de havermout in een grote kom.
Meng de koekkruiden en kaneel erdoor. Giet de olie en de honing erbij en roer alles goed door zodat alles een laagje vet en/of honing krijgt.
Verdeel over twee bakplaten zodat het niet teveel op elkaar ligt en bak in de oven voor een minuut of 20 of tot alles goudbruin en knapperig is.
Laat volledig afkoelen voor je het overschept in een luchtdichte pot. Als het niet goed is afgekoeld worden de noten taai.
Als je de kruidnootjes toe wilt voegen, doe die dan ook pas erbij als alles goed koud is.
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
macadamianoten
Dieetsoort:
Koolhydraatarm
Auteur:
Aangepast van Fun and Healthy Food
Nutrition
Calorieën:
210
kcal
,
Koolhydraten:
12
g
,
Eiwit:
4
g
,
Vet:
17
g
,
Verzadigd vet:
2
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
5
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
10
g
,
Transvet:
0.002
g
,
Natrium:
2
mg
,
Kalium:
152
mg
,
Vezels:
3
g
,
Suiker:
5
g
,
Vitamine A:
8
IU
,
Vitamine C:
0.4
mg
,
Calcium:
26
mg
,
Ijzer:
1
mg