Naanbrood is niet moeilijk om te maken en zo ontzettend lekker! Gebruik het bij een curry maar ook heerlijk om als pizza te beleggen
Bereidingstijd: 2 uuruur30 minutenmin
Totale tijd: 2 uuruur30 minutenmin
Porties: 8stuks
Ingrediënten
250mlwarm water
2elsuiker
7grdroge gist
360grbloem
4elyoghurt
2tlzout
1/2tlbakpoeder
1ei
4elghee
3teentjesknoflookgeplet
2tlza'atar
Instructies
Roer water en suiker tot de suiker is opgelost. Voeg het water toe aan de kom van de keukenmachine en doe de gist erbij. Roer even door en laat 5-10 minuten staan.
Terwijl je de mixer op de langzame stand aanzet doe je de bloem er beetje bij beetje bij. Voeg vervolgens de yoghurt, zout, bakpoeder en het ei toe. Verhoog de snelheid iets en meng het deeg nog eens 2-3 minuten, of tot het glad is. Het zal nog plakkerig zijn, maar komt als het goed is wel los van de zijkanten van de kom. Maak een bol van het deeg en leg het in een met olie ingesmeerde kom. Dek af met een schone theedoek en laat een uur rijzen op een warme plek tot het minstens twee keer zo groot is geworden.
In de tussentijd bereid je de knoflookboter waarmee je de naan straks insmeert. Smelt de ghee in een koekenpan en doe daar de knoflook in. Bak zo'n 2 minuten tot het lekker ruikt en giet in een kommetje. Gooi de knoflook weg. Voeg de za'atar bij de ghee.
Zodra het deeg klaar is, stort je het op een met olie ingesmeerd aanrecht. Verdeel het in acht gelijke stukken en rol elk stuk op tot een bal. Gebruik een deegroller om elk stuk weer uit te rollen tot een cirkel van niet al te dik deeg. Hoe dunner je deeg is, des te beter zal het straks opkomen. Besmeer aan beide kanten lichtjes met de knoflookboter.
Verwarm een flinke koekenpan (een gietijzeren pan werkt het beste) op middelhoog vuur. Doe een van de uitgerolde deegrondjes in de koekenpan en bak elke kant 1 minuut. Het deeg moet gaan bubbelen en zal hier en daar oppuffen. Zo ontstaan die donkere plekken op het brood. Leg het brood aan de kant zodra het goudbruin is en dek af met een theedoek. Dan droogt het niet uit. Herhaal dit voor de andere broden.