Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.50
van
2
stemmen
no crust mexicaanse quiche
Een heerlijke quiche met een Mexicaanse twist
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
min
Totale tijd:
45
minuten
min
Porties:
6
personen
Ingrediënten
6
eieren
100
ml
amandelmelk
300
gram
gehakt
1
jalapeno pepers
fijngehakt
1
tl
gerookt paprikapoeder
2
tomaten
in plakken
2
schijven ananas
verse koriander
peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175C.
Rul het gehakt tot gaar en goudbruin en giet eventueel het overtollige vet even af.
In een kom klop je de eieren los met de amandelmelk, gerookte paprika en jalapeno. Breng verder op smaak met peper en zout.
Vet een quichevorm in en bekleed desgewenst met bakpapier.
Schenk je eiermengsel in de vorm en verdeel hierover het gehakt, de tomaten en de ananas.
Bak de quiche voor 30 minuten (of tot stevig) en serveer met verse koriander.
Gang:
Lunch
Keuken:
Mexicaanse
Trefwoord:
ananas, ei, gehakt
Nutrition
Calorieën:
215
kcal
,
Koolhydraten:
6
g
,
Eiwit:
15
g
,
Vet:
15
g
,
Verzadigd vet:
5
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
199
mg
,
Natrium:
121
mg
,
Kalium:
348
mg
,
Vezels:
1
g
,
Suiker:
4
g
,
Vitamine A:
824
IU
,
Vitamine C:
18
mg
,
Calcium:
63
mg
,
Ijzer:
2
mg