Super snel en super lekker is dit makkelijke en pittige brood uit de koekenpan.
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 8personen
Equipment
gietijzeren pan 24 cm
Ingrediënten
150grbloem
2tlbakpoeder
1tlzwarte peper
1/4tlzout
1elyellow curry pastaik gebruikte koh thai
2elverse koriandergehakt
70grgedroogde cranberries
150mlmelk
2elhoning
1eilicht geklopt
45grroombotergesmolten
1elplantaardige olie
Instructies
Dit brood is het makkelijkste om te bakken in een gietijzeren koekenpan van 24 cm doorsneden. Het is een relatief plat brood. Hoe kleiner de pan, hoe dikker het brood wordt.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Zeef bloem en bakpoeder in een kom en voeg peper en zout toe. Roer de currypasta en verse koriander in een andere kom goed door.
Voeg de cranberries toe aan het bloemmengsel en roer even door met een lepel, tot alle cranberries een beetje bloem om zich heen hebben. Klop de melk, honing en ei in een aparte kom en roer de currypasta erdoor. Smelt de boter in een pannetje en voeg toe. Doe het hele mengsel bij de bloem en roer door tot het net gemengd is. Overmix het niet.
Laat een eetlepel olie goed heet worden in de koekenpan. Als je het deeg erin doet moet het sissen. Zet het vuur uit, schuif de koekenpan in de oven en bak 15-30 minuten, of tot het midden terugveert als je er zachtjes op duwt. Het brood moet goudbruin zijn en krokant aan de randjes. Haal het brood uit de pan en laat afkoelen op een rek.