Doe de rozijnen, krenten, cranberries, gehakte abrikozen, amandelschaafsel en het sinaasappelsap bij elkaar in een kleine pan en laat op matig vuur ongeveer 8 minuutjes pruttelen tot al het vocht is opgenomen door de zuidvruchten. Roer af en toe en zorg dat het niet aanbrandt. Laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 140˚C. Vet de mini tulbandvormpjes in (je kunt er 6 van 250ml gebruiken of 3 van 500ml) en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. Zet apart.
Klop de boter en de suiker in de mengkom van een keukenmachine 6-8 minuten of tot je een bleke romige massa hebt. Klop de eieren er een voor een goed door. Doe het vruchtenmengsel, de bloem, het baksoda en de koekkruiden in een grote kom en meng alles goed door, zodat de vruchten rondom met bloem zijn bedekt. Meng het botermengsel en de melk erdoor.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet op een grote bakplaat voor 30 minuten of tot de tulbandjes gaar zijn (test dit met een houten prikker) Laat 5 minuten afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een bakrooster.