Wil je nou echt de blits maken tijdens de feestdagen dan waag je je aan deze overheerlijke chocolade trifle
Bereidingstijd: 6 uuruur
Totale tijd: 6 uuruur
Porties: 6personen
Equipment
6 glazen
Ingrediënten
150grchocolade brownies van goede kwaliteit
60mlkahlua of een ander soort koffie likeur
275grpure chocolain stukken
3eidooiers
1,5elsuiker
1tlmaizena
600mlslagroom
150grwitte chocolain stukken
30grwalnotengeroosterd en gehakt
Instructies
Breek de brownies in stukken en verdeel dit over de bodem van 1 grote schaal of de bodem van 6 kleinere glazen. De grote schaal heeft een inhoud nodig van ongeveer 1,5 liter. Die van de kleinere 250 ml per stuk.
Sprenkel de brownies met de kahlua en zet aan de kant
Doe de stukken donkere chocola in een hittebestendige kom en laat dit au bain marie smelten. Zorg dat de kom het water niet raakt
Laat smelten en roer tot het glad is.
Haal de kom van het spoon en voeg hier lepel voor lepel 225 ml heet kokend water aan toe zodat je een dikke chocolade saus overhoud (voeg niet meer dan een eetlepel per keer toe want anders gaat de chocola splitsen en schiften.)
Giet de saus over de brownies en doe de glazen voor minimaal 2 uur in de koeling.
Klop de eidooiers, suiker en maizena tot een dik en licht romig mengsel.
Verhit 300 ml van de room in een pan op medium vuur tot het bijna aan de kook is. Terwijl je roert doe je het ei mengsel erbij. Doe de custard terug in de pan en verwarm dit voor ongeveer 2-3 minuten tot het gaat binden. Laat het niet koken!
Doe 100 gram van de witte chocola in een hitte bestendige kom. Giet de custard er overheen en roer tot alle chocola is gesmolten. Laat volledig afkoelen en giet dit dan in de glazen bij de brownies en chocola. Doe terug in de koelkast voor weer minimaal 2 uur.
Doe de resterende 50 gr witte chocola samen met de walnoten in een keukenmachine en pulseer tot ze fijn zijn.
Klop de resterende room tot zachte pieken en lepel hier het walnoot mengsel doorheen.
Doe deze laatste laag boven op de trifle en laat dit in de koeling rusten voor weer minimaal 2 uur. Garneer met chocolade krullen als je wilt