Een perfecte combinatie van pompoen en knolselderij in deze lekkere en vullende soep.
Cook Time: 40 minutesmins
Total Time: 40 minutesmins
Servings: 4personen
Ingredients
1uigesneden
boter
400grknolselderijin blokken gesneden
400grflespompoenof andere pompoen, in vierkante blokken gesneden, schil verwijderd
800mlgroente bouillon
peper en zout
Croutons
2sneetjesoud brood
2elolijfolieom de croutons te bakken
peper en zout
tuinkersom te serveren
Instructions
Begin met het schoonmaken van de knolselderij en de flespompoen. Smelt de boter in een ruime soeppan of grote kookpan en voeg de gesneden ui toe.
Laat dit zachtjes koken tot de uien zacht zijn maar niet bruin.
Voeg de pompoen en de knolselderij toe en laat dit een minuutje meebakken voor je de groentebouillon toevoegt. Voeg niet alles tegelijk toe.
Ik ben begonnen met het toevoegen van 500 ml van de bouillon en zodra de groenten gekookt zijn en je een idee hebt hoe dik de soep wordt (en hoe dik jij hem wilt hebben) kun je extra bouilon toevoegen.
Ik hou van vrij dikke soep maar ben je meer van de dunnere variant dan voeg je meer vloeistof toe.
Zodra de groentes zacht zijn (-/+ 30 min.) kun je de soep pureren in een blender of met een staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snij het brood in smalle blokjes en bak deze goudbruin en krokant in een koekenpan. Zodra goed, haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe de soep in een kom en serveer met tuinkers.