Breek de bloemkool in rozetten en doe ze in een keukenmachine. Heb je die niet dan kun je het ook wel met de hand doen maar dat is wel heel erg veel werk en waarschijnlijk krijg je het niet zo fijn. Draai de bloemkool in de machine met korte pulses tot ze klein genoeg zijn en de structuur hebben van couscous.
Doe over in een kom en zet aan de kant.
Snij de lenteui en de paprika en de kip in kleine stukjes en snij de knoflook teen fijn.
Verwarm de kokosolie in een grote koekenpan tot het heet is en voeg de paprika, knoflook en de kip toe. Bak tot de paprika een beetje doorschijnend begint te worden. Voeg de bloemkool toe en bak dit voor een paar minuten mee. Het heeft niet veel nodig. Meestal is vijf minuten meer dan genoeg om het gaar te bakken.
Voeg de gehakte peterselie en de lente ui toe. Breng op smaak met zout, peper, za'atar en sumac. Ik heb ongeveer een tl van elk van de laatste twee specerijen erbij gedaan. Maar proef of het naar smaak is. Bloemkool is van zichzelf een beetje flauw dus misschien heb je wat meer zout en kruiden nodig als normaal.
Proef het dus goed.
Zodra alles is gekookt serveer je het met de granaatappel pitjes eroverheen.