restant couscousde mijne had paksoi en ui erdoor en was gekookt in de groentenbouillon ongeveer 200 gr
1ei
2elbloem
50grzachte geitenkaas
25grpistachenootjes
1elhavermout
rucola
rode uien chutney
geitenkaas spread naturel
Instructies
Verwarm je oven voor op 200 C.
Stap 1 is zorgen dat je couscous bij elkaar blijft plakken. Ik deed er eerst een heel ei doorheen en een eetlepel bloem, maar de verhouding ei/bloem was iets te vochtig dus nog een eetlepel bloem extra toegevoegd, Afhankelijk van jouw restje is het handig om te kijken bij welke hoeveelheid je burger goed bij elkaar blijft zitten.
Kneed er wat van de geitenkaas doorheen en voeg eventueel nog wat andere kruiden toe naar smaak.
Vorm twee flinke hamburgers van je couscous mengsel en leg die voorzichtig even op een bordje.
Maak een mengsel van de fijngehakte pistachenootjes en de havermout en rol de burgers hier doorheen. Door het ei is het al plakkerig genoeg maar blijft het niet zitten kun je eventueel nog meer ei gebruiken.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en voeg eventueel een klontje boter toe. Doe het vuur iets lager en schep je burgers voorzichtig in de koekenpan en laat ze hier even met rust. Als je hem meteen omgaat keren is de kans groot dat ie uit elkaar valt.
Zodra kant 1 bruin is keer je hem om en bak je de andere kant mooi goudbruin en knapperig. Doe beide burgers over op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak ze ongeveer 15 minuten in een oven.
Gril ondertussen je broodjes even kort in een grilpan of in de oven. Besmeer één kant met geitenkaas, beleg met rucola en wat je eventueel nog meer wilt en leg je burger erop. Schep een ruime hoeveelheid van de rode uien chutney bovenop en happen maar!