Sinaasappel pannacotta met Grand Marnier karamel saus
De karamelsaus die je maakt bij deze sinaasappel pannacotta maakt dit een onwaarschijnlijk lekkere pannacotta!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Koeling: 5 uuruur
Totale tijd: 5 uuruur25 minutenmin
Porties: 6personen
Equipment
6 pannacotta vormpjes
Ingrediënten
3gelatine blaadjes
500mlslagroom
2vanille peulenmerg
2-3sinaasappels
70grsuiker
160mlmelk
Karamelsaus
125grsuiker
2-3eetlepelsgrand marnier
sap van 2 sinaasappelseventueel meer
Instructies
Doe de gelatine en melk in een pannetje en laat dit weken.
Schraap het merg uit de vanille peulen. Doe de slagroom, gespleten vanillepeulen, het vanille merg, de suiker en de rasp van de 2 sinaasappels bij elkaar in een ander pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes een beetje koken tot de suiker goed gesmolten is. Laat afkoelen
Haal ondertussen de gelatine uit de melk en zet de melk op tot net tegen de kook aan. Los de blaadjes gelatine hierin op en doe dan over bij het slagroom mengsel.
Haal alles door een zeef en giet het mengsel in vormpjes naar keuze.
Zet in de koeling tot gebruik
Segmenteer 2 van de sinaasappels door ze te schillen en dan met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen weg te snijden. Doe in een kommetje en zet apart tot gebruik. Vang het sap op en pers de derde sinaasappel uit.
Doe de suiker voor de caramel saus in een anti aanbak pan en laat dit carameliseren op medium vuur. Let op want het kan ineens hard gaan. Niet roeren!
Zodra de suiker is gecarameliseerd en gesmolten doe je er in een keer de grand marnier en sap bij. Let op want dit kan ineens gaan spetteren en bubbelen. De suikerlaag zal hard worden maar moet uiteindelijk weer oplossen als je het rustig een beetje door laat pruttelen. Laat afkoelen en zet apart. Mocht het te dik zijn zoals bij ons dan kun je het weer verwarmen en er nog wat extra vocht aan toevoegen.
Gang: Dessert
Keuken: Italiaanse keuken
Trefwoord: grand marnier, sinaasappel, slagroom, suiker