Zorg dat je melk op kamertemperatuur is voor je begint
Giet je geitenmelk in een pan, roer de karnemelk erdoor en verhit tot 28 C.
Haal de pan van het vuur en voeg je 1/8 tl stremsel toe. Roer onmiddelijk met een van boven naar beneden beweging voor ongeveer 30 seconden. Stop dan, dek de pan af en laat het ongestoord voor 12 uur in een oven staan (natuurlijk eentje die niet aanstaat) of een warme plek waar het rustig kan staan.
Na 12 uur:
Check de pan. Het zal eruit zien als custard met een duidelijke scheiding tussen de wei en de wrongel. Als je een mes erdoor heen haalt zie je een duidelijke lijn.
Bereid het vergiet voor door het te bedekken met lagen kaasdoek. Hou er rekening mee dat het groot genoeg moet zijn om later te kunnen hangen.
Schep de wrongel in je vergiet en laat het uitlekken. Zorg ervoor dat je de wrongel van tevoren gesneden hebt. Giet niet alle wei erin, dat zorgt er alleen maar voor dat het langer duurt. Voeg wat extra zout toe aan de wrongel voor je het ophangt en herhaal dit af en toe.
Bind de kaasdoek bij elkaar met touw en hang op. Plaats het vergiet op een pan of kom waarin je het vocht kunt opvangen. Zet op een koele plek maar niet in de koelkast.
Laat de kaas een uur of zes uitlekken. Check een paar keer hoe het ervoor staat en roer er nog een beetje zout door. De kaas moet een kneedbaar maar stevig geheel worden. Kneed er 1 of 2 rolletjes van. Deze kun je door verse kruiden halen en in de koelkast bewaren
Het blijft ongeveer een week tot tien dagen goed en in de kruiden blijft het ongeveer twee weken goed. Als je het tegen die tijd nog niet op hebt natuurlijk!