Lekkere kipburger met die zoete en pittige combinatie die de keuken van Louisiana zo kenmerkt
Voorbereidingstijd: 5 minutenmin
Bereidingstijd: 13 minutenmin
Totale tijd: 20 minutenmin
Porties: 4burgers
Ingrediƫnten
4kipfilets
4schijven ananasdie uit blik maar in siroop
2elCajun kruidenmixzelf gemaakt of, nog slimmer, kant en klaar gekocht
50ggeraspte cheddarcheese
4hamburgerbroodjesook hier liggen in de winkel van die lekkere op je te wachten
2elzure room
2elketchup
8mooie blaadjes slavoor een notig smaakje neem je rucola
1rode uiin dunne ringetjes gesneden
beetje olijfolie
Instructies
Verwarm de gril naar 180 graden en bekleed een bakblik met aluminiumfolie. Verpak iedere kipfilet ruim in plastic folie en zet je beste swamprock plaat op. Hamer vervolgens op de maat van de muziek de filets met een deegroller tot een gelijkmatige dikte van ongeveer een halve centimeter. Wrijf de filets in met de Cajun kruiden en wat olie en leg ze op het bakblik.
Grill de filets voor een minuut of tien (na vijf minuten even de filets omkeren).
Leg hierna op iedere filet een mooie schijf ananas en sprenkel hier lekker wat geraspte kaas overheen. Grill de filets vervolgens nog een minuut of 3 totdat de kaas gesmolten is en lekker ligt te pruttelen. Ondertussen snij je de broodjes doormidden en rooster je deze even licht.
Smeer een lekkere klodder zure room op de onderste helft van het broodje en drapeer hier wat blaadjes sla op. Hierop leg je de kipfilet en maak af met wat van de uienringen en een mooie lik ketchup. Dakje op het brood en smullen maar!