1tlvanille essence of gebruik 1 vanille stokjemerg
200gramsuiker
250mlslagroom
sap van 1/2 citroen
rasp van 1 citroen
2bakjes frambozen
bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm of kleine ronde bakvormpjes
Instructies
Als je een springvorm gebruik is het handig om die te bekleden met bakpapier. Anders is het er lastig uit te scheppen (zoals wij aan de lijve ondervonden.Haha)
Doe de bastognekoeken in de keukenmachine en verkruimel die fijn. Doe over in een bak. Smelt de boter in een steelpannetje en giet bij de bastogne. Roer dit goed door zodat alle kruimels een beetje vochtig zijn. Stort het geheel in de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 30 minuten om hard te worden.
Week je gelatine in koud water
Doe de monchou, de vanille en de suiker in een kom en mix dit tot het een glad geheel is geworden. (je kunt dit met een mixer doen of met een kitchenaid of iets vergelijkbaars) Voeg de slagroom toe (hou 2 eetlepels slagroom achter) en klop door tot het een glad en lobbig is.
Doe de 2 eetlepels slagroom samen met het sap van de citroen in een klein pannetje en verwarm dit heel even. Het hoeft niet mega heet te zijn alleen warm genoeg om de gelatine in op te lossen. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en doe dit bij de slagroom, roer even door tot de gelatine weg is en giet het mengsel dan bij de rest. Rasp de citroenrasp eroverheen. Spatel het door tot gemengd en doe het geheel dan in je springvorm.
Strijk mooi glad met een lepel en doe dan je frambozen erop. Zet vier uur in de koeling voor je het serveert.