Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Bloemkool en aardappelpuree met bacon
Voorbereidingstijd:
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
35
minuten
min
Porties:
4
personen
Equipment
Pureestamper
Ingrediënten
500
gr
aardappels
in stukken
500
gr
bloemkool
in roosjes
klontje boter
scheutje melk
100
gr
spekblokjes
paar
plakjes ontbijtspek
Instructies
Maak de aardappels schoon en de bloemkool en doe bij elkaar in een grote pan. Breng aan de kook en kook tot beetgaar.
Intussen bak je de spekjes uit in een koekenpan en bewaar wat van het vrijgekomen vet.
Bak de plakjes ontbijtspek en laat deze uitlekken op een stuk bakpapier.
Pureer de aardappel en de bloemkool samen met de boter en een beetje melk. Doe er zoveel bij tot het smeuïg genoeg is naar je smaak.
Roer de spekjes erdoor heen en bij serveren verkruimel je de plakjes ontbijtspek eroverheen.
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
aardappel, bloemkool
Nutrition
Calorieën:
256
kcal
,
Koolhydraten:
28
g
,
Eiwit:
16
g
,
Vet:
10
g
,
Verzadigd vet:
6
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
,
Transvet:
1
g
,
Cholesterol:
47
mg
,
Natrium:
833
mg
,
Kalium:
908
mg
,
Vezels:
5
g
,
Suiker:
4
g
,
Vitamine A:
136
IU
,
Vitamine C:
85
mg
,
Calcium:
49
mg
,
Ijzer:
2
mg