Tataki salade met diamanthaas | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Salade met tataki van diamanthaas

Een super makkelijke en heerlijke salade met een geweldig mals stukje vlees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gr diamanthaas
  • 50 gr veldsla
  • 100 gr rucola
  • 100 gr frisee sla of rauwe andijvie
  • 2 mandarijnen
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes gehakt
  • ½ limoen
  • 1 el olijfolie
  • grof zeezout en peper

Dressing:

  • 1/2 cm gember geraspt
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 4 el coconut aminos
  • 2 tl honing of kokos blosemsuiker

Instructies

  • Je hebt op vlees.nl gelezen dat je de het vlees eerst op kamer temperatuur moet laten komen voordat je het gaat bereiden, dus doe dat ook. Die mannen weten waar ze het over hebben, dus gewoon luisteren, zeg ik.
  • Haal de diamanthaas dus minimaal een uur voor je gaat bakken uit de koeling. Als het nodig is was je de drie soorten sla (andijvie) en laat je ze even drogen op wat keukenpapier.
  • Pel de mandarijn en snij leg de partjes van een halve mandarijn samen met een pluk van iedere soort sla op vier borden
  • Masseer de diamanthaas met de olie, zeezout en peper. Verhit een grillpan of koekenpan tot deze loeiheet is. Leg de haas in de pan en schroei hem aan beide kanten in hooguit een minuut per kant mooi dicht. Haal de diamanthaas uit de pan en laat die even afkoelen. Pak daarna een goed en scherp mes en snij de haas in dunne tranches van maximaal een halve centimeter dik. Knijp hierna de limoen uit over het vlees. Het zuur uit de limoen zorgt er ook nog eens voor dat je vlees lekker mals wordt.
  • Hoogste tijd voor de dressing van deze salade en hou je vast hiervoor: Roer de knoflook, gember en suiker door de coconut aminos (of sojasaus). Klaar. Ja, echt…
  • De reepjes malse diamanthaas verdeel je mooi over de sla met mandarijn en hierna drizzel je de dressing eroverheen. Tenslotte strooi je over ieder bord wat ringetjes van de dun gesneden bosui en klaar is de spreekwoordelijke Kees.