Gevulde appels uit de slowcooker met amandelspijs en abrikozen
Geweldig lekker als makkelijk dessert of als traktatie tijdens bijvoorbeeld de pakjesavondHet recept is voor 6 appels maar kijk even hoeveel er in je slowcooker passen. In die van mij gaan er niet meer dan vier. Heb je geen slowcooker probeer het dan te maken in een oven (op 120˚C). Zet de appels in een pan met dikke bodem en deksel en laat een uur of zo staan. Check dan hoever ze zijn en verleng het of haal ze eruit.
Zet je slowcooker alvast neer. Daar kun je straks meteen de appels in plaatsen.
Maak een mengsel van de panko, abrikozen, suiker, kaneel, amandelspijs, pecannoten en sinaasappelrasp. Snij de boter er in klontjes in en meng dit even goed met de hand. Je wilt dat de boter zich mixt met de rest. Het hoeft niet egaal te worden maar een grove crumble.
Haal het klokhuis uit de appel met een appelboor of een meloenbolletjes maker en snij overdwars de schil even in. Dit schijnt te helpen tegen het uit elkaar vallen van de appel.
Doe de vulling in je appels en druk het vooral even goed aan. Zet de gevulde appels naast elkaar in je slowcooker.
Pers de sinaasappel uit en meng met 100 ml water. Giet dit voorzichting om de appels heen in je slowcooker en laat het geheel op de lage stand een uurtje of 3 staan. Check dan hoever ze zijn en laat eventueel nog even doorgaren.