3elgedroogde kruiden naar keuzeprovencaalse kruiden, italiaanse,oregano
verder nodig:
bakpapier
deegroller of fles
Instructies
Meng de zaden en de pitten met elkaar in een kom en meng met het zout. Voeg het water toe en laat dit 30 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Na 30 minuten hebben de zaden en pitten het vocht opgenomen en is het mengsel een samenhangend geheel geworden. Meng de gedroogde kruiden erdoor.
Verdeel het mengsel over de bakplaat. Leg er nog een vel bakpapier op en druk het uit met een fles of deegroller.
Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak de crackerplak circa 25 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
Snij na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen. Zijn ze niet helemaal goed droog, keer ze dan na het snijden nog even om en laat ze nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant ook mooi droog en knapperig.