Ik hou van broodpudding en van broodschotels. Deze versie is met lekker veel kaas
Bereidingstijd: 50 minutenmin
Totale tijd: 50 minutenmin
Porties: 4personen
Equipment
Ovenschaal van 25 cm rond of ovenbestendige koekenpan
Ingrediënten
2teentjesknoflookgehakt
400grkastanjechampignonsin plakjes
paartakjes tijm
1bliktomatenblokjes400 gr
2elcreme fraiche
1bosjebasilicum
1ciabattaof stokbrood
1bolbuffelmozzarella
100groude kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Verhit boter in een koekenpan en fruit de knoflook even aan. Doe de kastanjechampignons erbij, bak kort mee en voeg de tijm en tomatenblokjes toe. Roer de creme fraiche erdoor en als laatste ongeveer tweederde van de basilicumblaadjes (scheur ze kleiner)
Schep het geheel over in een lage ovenschaal. Dek af met sneetjes ciabatta en verdeel de mozzarella in stukjes over de bovenkant.Uiteraard kun je dit ook verder afmaken in de koekenpan mits die ovenbestendig is. In dat geval laat je het champignonmengsel in de koekenpan en voeg je de ciabatta en mozzarella toe aan de koekenpan.
Strooi de kaas erover en bak in een minuut of 25 tot goudbruin.
Haal uit de oven, strooi er nog wat basilicumblaadjes over en serveer meteen.