Spruitjes eens op een hele andere manier!Doe je momenteel een whole30 laat de ahornsiroop dan weg uit het recept
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
700gramspruitjesschoongemaakt en gehalveerd
2elolijfolie
1sjalotjegesnipperd
1tlarrowroot
2tlappelciderazijn
2tlmaple syrup(doe je een whole30? Laat de maple syrup dan weg!)
3elDijon mosterd
120mlkokosroom
2ribkarbonades
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200C.
Meng de spruiten in een kom met 1 el olijfolie en wat zout en peper. Strooi ze op een bakplaat en bak ze in 25 minuten gaar, roer halverwege om.
Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan, voeg de sjalot toe en fruit 2 minuten op laag vuur tot de sjalot glazig is.
Voeg de arrowroot, azijn, maple syrup, mosterd en kokosroom toe en roer met een garde goed door. Blijf doorroeren tot aan de kook. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes aan de kook, roer af en toe door.
Schenk de mosterdsaus over de spruitjes en zet nog 10 minuten in de oven terug.