Deze nutella bites zijn op twee manieren te vouwen. De rechthoekige manier blijft iets beter in elkaar zitten maar de vierkant zien er leuker uit. Zorg dan wel dat je ze goed vastdrukt.
Ingrediënten
1pak bladerdeeg
1pot nutella
1eidooier
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C
Snij de bladerdeegplakken in de helft voor de rechthoekige bites of in vieren voor de vierkante.
Voor de rechthoekige doe je 1 theelepel nutella in het midden. Vouw de twee helften naar elkaar toe en maak ze vast door met een vork de randen in te drukken.
Voor de vierkante doe je een ½ theelepel in het midden. Pak de twee tegenover elkaar liggende punten en vouw die naar elkaar toe. Knijp in het midden samen. Doe hetzelfde voor de andere twee punten en knijp alle hoekjes goed dicht. Eventueel met iets water zodat het beter kleeft.
Bestrijk de hapjes met wat eidooier en zet op een bakplaat met bakpapier in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot goudbruin.
De bites zijn warm of koud lekker. Ook erg lekker met wat slagroom!