Mijn favoriet uit het boek 100 luxe koekjes van eigen deeg!
Voorbereidingstijd: 25 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Rusttijd: 4 uuruur
Porties: 25koekjes
Equipment
Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm
Ingrediënten
100grboter
100grsuiker
175grbloem
snufje zout
1/2tlbakpoeder
1elwater
50grchocolate chipspuur of melk
Karamel
1blikjegecondenseerde melk397 gram
60grroomboter
4ellichtbruine basterdsuiker
Extra
50grpure chocolate chips
Instructies
Meng voor het deeg de boter met de suiker
Voeg bloem, zout en bakpoeder toe en meng tot een samenhangend deeg met behulp van het water. Meng door dit deeg de chocolate chips. Verpak het deeg in een boterhamzakje en laat een half uur rusten in de koelkast
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 ˚C en bedek een vierkante vorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Druk het deeg hierin gelijkmatig uit.
Bak de bodem voor ongeveer 25 minuten tot hij mooi lichtbruin is.
Maak ondertussen de karamel door de boter te smelten in een pannetje. Roer de suiker erdoor en voeg dan de gecondenseerde melk toe. Blijf goed roeren met een garde terwijl je het aan de kook brengt op laag vuur. Laat het een paar minuten al roerende koken tot je een dikke karamel hebt.
Giet de karamel over de bodem en strooi er wat chocolate chips overheen
zet een nacht in de koelkast om op te stijven.
Haal de koek daarna uit de vorm en snijd in vierkantjes