6 taartvormpjes met losse bodem anti aanbak is het makkelijkste
Ingrediënten
Voor de bodem
310grbloem
60grsuiker
225grijskoude boterin blokjes
1/2tlzout
3elijskoud water
Vulling custard
30grcustardpoeder
30grsuiker
500mlmelk
2ellemon curd
Topping
250graardbeien
verse basilicumoptioneel
Instructies
Minstens 30 minuten voor je klaar bent om te gaan uitrollen en bakken bereid je je deeg voor. In de kom van een keukenmachine, uitgerust met een plastic mes, doe je de bloem, suiker en het zout en druk een paar keer op de pulse knop. Voeg de boter toe en doe dit nogmaals, ongeveer 40-50 keer of tot de boter door de bloem is gemengd en het grof is en een beetje lijkt op de consistentie van kleine erwtjes.
Voeg langzaam het water toe terwijl de motor draait. Voeg net genoeg toe totdat het deeg samen komt in een losse kruimelige bal.
Leeg de kom boven een licht met bloem bestoven aanrechtblad. Maak er een platte schijf van ongeveer 2 cm dik, rol in plastic folie en laat minimaal een half uur rusten in de koelkast.
Custard
Voor de custard meng je eerst de suiker en het custardpoeder door elkaar. Hier doe je drie eetlepels van de melk bij en dit roer je goed door tot er geen klontjes meer over zijn.
Breng de melk in een pannetje aan de kook en voeg al roerend het custard mengsel toe. Breng weer aan de kook en voeg de lemoncurd hieraan toe. Kook voor ongeveer 3 minuten of tot het ingedikt is.
Deeg bakken
Verwarm de oven voor op 175˚C
Rol je deeg uit tot een dunne lap van ongeveer een halve centimeter dik en bekleed hier de taartvormpjes mee. Ik gebruik altijd de vormpjes met een losse bodem. Dat is het handigste om te lossen.Je kunt de vormpjes voor de zekerheid nog invetten met wat olie. Hierop komt dan rechtstreeks het deeg. In elke vorm (op het deeg dus) doe je een stukje bakpapier en hierop komen bakbonen of gebruik gedroogde peulvruchten of rijst om de bodem blind te bakken.
Zet in de oven voor 20 minuten, haal het bakpapier eraf en bak nog eens door tot de bodem mooi goudbruin is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Het gaat niet meer in de oven dus moet goed gaar zijn.
In elkaar zetten
Giet de custard in de vormpjes en laat dit goed afkoelen en opstijven.
Serveer de taartjes met de verse aardbeien en basilicum erover. Ook lekker met slagroom!