Verwarm de oven voor op 200˚C.Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Wrijf de stukken feta aan 1 kant in met wat van de komijn. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie tot ze goudbruin zijn. Zet apart. Maak ook vast de bouillon
Neem een pan met deksel en verhit de olijfolie hierin. Fruit de ui voor ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de quinoa, ras el hanout en de rest van de komijn toe.
Voeg de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt ongeveer 12 minuten. Voeg extra water toe als de quinoa te snel droog kookt. Laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel ondertussen de cherrytomaten over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de overige olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de baktijd de feta erbij en bak die mee.
Ondertussen verhit je de olie in een wok of hapjespan met deksel en bak de sperziebonen met de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg zout en peper toe en doe ongeveer 2 el per persoon in de koekenpan. Doe de deksel erop en bak de sperziebonen 10 minuten of tot ze beetgaar zijn. Schep af en toe om.
Ondertussen snij je de verse munt fijn. Roer de quinoa los met een vork. Voeg de witte balsamico azijn toe en het grootste gedeelte van de munt. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de quinoa over twee borden. Verdeel de sperziebonen en de cherry tomaatjes over de quinoa en eindig met de gebakken feta. Garneer met de pijnboompitjes, de overige verse munt en olijfolie naar smaak.