Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
3
stemmen
Vietnamese wortelsalade
Een lekker frisse wortelsalade met de smaken van Vietnam
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
min
Totale tijd:
20
minuten
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
2
limoenen (of citroenen)
1 geperst en eentje in stukjes om te serveren
3
tl
vissaus
3
el
sweet chili saus
stuk
gember van 2 cm
geraspt
3
grote wortels
geraspt
1/4
witte kool
dun gesneden/geraspt
1/2
bosje
munt
gehakt
1
bosui
gesnipperd
Thaise basilicum
voor erover
Instructies
Meng de limoensap, vissaus, chili saus en gember. Voeg de wortel, kool en munt toe en schud om.
Serveer desgewenst met extra Thaise basilicum en een gesnipperd bosuitje
Gang:
Bijgerecht, lichte lunch
Keuken:
Vietnamees
Trefwoord:
witte kool, wortel
Nutrition
Calorieën:
201
kcal
,
Koolhydraten:
43
g
,
Eiwit:
6
g
,
Vet:
3
g
,
Verzadigd vet:
1
g
,
Meervoudigd onverzadigd vet:
1
g
,
Enkelvoudig onverzadigd vet:
1
g
,
Natrium:
2501
mg
,
Kalium:
860
mg
,
Vezels:
10
g
,
Suiker:
25
g
,
Vitamine A:
25207
IU
,
Vitamine C:
70
mg
,
Calcium:
134
mg
,
Ijzer:
2
mg