Gebruik 4 plakjes als je een grote bakt of 8 voor 8 kleine vormpjes
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 8personen
Equipment
1 taartvorm van 20 cm of 8 kleintjes van 10 cm
Ingrediënten
8plakjeshartige taart deegof gebruik 1 grote rol
160grgerookte kipin kleine stukjes gesneden
160grfetaverkruimeld
3eieren
2elverse dille
185mlslagroom
zeezout en verse zwarte peper
slaom te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
Bekleed 8 kleine quiche vormpjes (de anti aanbak met losse bodem zijn het handigste) of 1 grotere vorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Bekleed met bakpapier en verzwaar dit met bakbonen.Bak blind voor ongeveer 15 minuten. Haal bakbonen en bakpapier dan weg en bak nog even voor 5 minuten. Laat het niet te bruin worden want het moet zo nog een keer in de oven.
Verdeel de kip en feta over de bodem van de taartjes. Doe de eieren, room, dille, zout en peper in een mengkom en mix tot goed gemengd.
Vul de vormpjes met het ei mengsel. Doe ze niet al te vol want als het gaat overstromen wordt het er niet mooier op.
Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 25 minuten of tot goudbruin en gaar zijn. Serveer met een groene salade.