1bosjeverse korianderalleen de blaadjes, fijn gesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (220-250 C) en doe de aubergines in een bakblik en zet ze in de oven. Laat ze ongeveer 20-30 minuten roosteren tot ze rondom zwart geblakerd zijn en zacht. Laat de teentjes knoflook de laatste 10 minuten even mee roosteren (optioneel)
Haal ze uit de oven, doe in een schaal en dek deze af met plastic folie. Laat afkoelen.
Zodra ze koel genoeg zijn om te hanteren haal je de schil eraf en doe je de aubergine in stukken gesneden in een vergiet en laat deze voor 30 minuten uitlekken.
Daarna doe je ze over in een schaal, voeg tahini, komijn, koriander en knoflook toe en pureer met een vork de aubergine. Je kunt het ook in de keukenmachine pureren. De specerijen en de tahini voeg je dan toe aan de machine en je draait het tot een geheel.
Doe er een flinke snuf zout bij naar smaak en serveer met de verse koriander en eventueel nog wat sesamzaadjes eroverheen.