Verwarm de oven voor op 180˚ C. Leg het stuk vlees, met de vette kant boven op een rek op een bakplaat. Druppel er wat olie overheen en druk dan lichtjes de gecrushte pepers erop en grof zeezout. Zet in de oven voor ongeveer 1 uur. Haal uit de oven en schep wat van de vrijgekomen sappen over het vlees. Zet terug in de oven voor ongeveer 1,5 uur en bedruip het vlees met de vrijgekomen vleessappen elke 20 minuten.
Na 1,5 uur haal je het buikspek eruit. Doe nu de gesneden uien in de bakplaat onder het varken. Meng de honing samen met de komijn en de chili, kwast dit over het varken en verhoog de temperatuur dan tot 200 C. Bak nog voor een extra 30-40 minuten, af en toe bedruipen, tot het gekarameliseerd is en het vlees mooi goudbruin is geworden. Zodra het gaar is haal je het uit de oven en laat het dan voor minimaal 15 minuten rusten voor je het aansnijdt
Zodra het varken rust, verhit je het bakblik op het fornuis en voeg je twee el water toe. Dit zorgt ervoor dat alle aanbaksels van de bodem van de pan loskomen. Breng de uien op smaak met zout en peper en verdeel dan over 8 borden. Snij het varken in 8 porties en serveer bovenop de uien. Giet enige over gebleven vloeistof over de pompoenpuree. Zie hieronder;
Pompoenpuree
Schil 1 kg pompoen en snij in stukken. Breng op smaak met zout en peper en laat dit voor de laatste 30 minuten in de oven mee roosteren tot ze zacht zijn. In de tussentijd, schil je 1 kg aardappels en snij ook deze in stukken. Kook de aardappels in gezouten water in 10 minuten gaar.
Giet af en pureer met 2 el melk en 50 gr boter, voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de pompoen met de aardappel tot glad.