Zet de slagroom, 100 gr. suiker en de kaneelstokjes in een pan op het vuur en laat dit tegen de kook aankomen. Laat dit een kwartiertje rustig trekken en zet het vuur dan uit.
In een aparte kom klop je de 30 gr suiker met de 3 eidooiers luchtig.
Doe de gelatine blaadjes in een kom met koud water en laat ze weken. Zodra de slagroom een kwartier heeft getrokken haal je de kaneelstokjes eruit, knijp je de gelatine uit en doe je de blaadjes erbij. Laat niet meer koken! Roer de gelatine erdoor en voeg nu het eimengsel toe en roer dit goed samen. Laat afkoelen en proef of je er nog extra kaneel door wilt. Wij hebben denk ik een paar tl extra kaneelpoeder toegevoegd.
Terwijl je mengsel afkoelt klop je een halve liter slagroom stijf (zonder suiker). Als je kaneel mix op kamertemperatuur is gekomen kun je de geklopte slagroom er door roeren. Doe over in vormpjes of glazen en laat in de koelkast opstijven.
Kaneelsiroop
Voor de siroop een paar koppen espresso zetten en die in steelpan met een lepel suiker per kopje verhitten tot suiker totaal is opgelost. Afkoelen en klaar.
Cantuccini
Voor de cantuccini, verwarm je de oven voor op 180C. Maal je hazelnoten fijn in een keukenmachine. Let op je dat je het niet te lang draait want dan heb je hazelnootboter.
Doe de bloem, bakpoeder, snufje zout, hazelnotenmeel, suiker en het vanillemerg bij elkaar in een ruime kom. Voeg de twee eieren toe en kneed alles goed door. Als het te droog is (zoals bij ons) voeg dan nog wat eiwit toe. Als het goed is heb je eiwit over van de 3 eidooers.
Als het goed is blijf je met een ietwat plakkerig, stevig en samenhangend deeg over..
Verdeel het deeg in twee stukken en vorm elk stuk tot een staaf van ongeveer 3 cm dikte. Leg de staven op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot ze goudbruin zijn geworden. Haal uit de oven en laat even afkoelen.
Snijd de staven daarna in schuine plakken van ongeveer een centimeter dik. Leg deze weer op het bakblik terug en droog de cantuccini nog ongeveer 10-15 minuten in de oven. Laat ze vervolgens afkoelen.
Serveren
Verkruimel de koekjes tot grof kruim. Haal de bavarois uit de koelkast en doe een hoopje cantuccini kruimels erop. Doe de granaatappel erop en giet een theelepeltje van de koffie siroop eroverheen (of meer als je dat lekker vind. Je kunt het er ook bij geven)