Hieronder de aantallen die ik uiteindelijk heb aangehouden. Je maakt hier 20 kleine balletjes van
Voorbereidingstijd: 20 minutenmin
Bereidingstijd: 25 minutenmin
Totale tijd: 45 minutenmin
Porties: 20stuks
Ingrediënten
125grtapioca starchdit is een soort zetmeel van tapioca en kun je vinden in de goed gesorteerde toko
65mlvolle melk
10grboter
1/4tlzout
65grgeraspte kaas naar keuze
1ei
Instructies
Verwarm melk, boter en zou samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal van het vuur en zet aan de kant.
Zeef de tapioca boven een grote kom en giet het hete mengsel van de melk en boter erbij en roer met een vork. Het is niet genoeg om een deeg te vormen maar roer het wel zo goed mogelijk door en breek de kleinere klontjes in stukken. Blijf roeren met de vork en kleiner maken tot het mengsel lauwwarm is.
Verwarm nu je oven voor op 200 C.
Voeg de geraspte kaas toe en meng dit goed door met je handen.
Klop je ei even door en voeg die toe aan je mengsel en kneed het geheel tot een plakkerig deeg. Je hoeft het niet door te kneden als het een bal vormt is het goed.
Maak balletjes op de gewenste maat en leg deze op een ingevette bakplaat. Als het nodig is kun je je handen met olie insmeren om het rollen makkelijker te maken.
Bak de balletjes voor ongeveer 25 minuten of tot de onderkant bruin begint te kleuren. Je wilt ze niet te bruin want dan worden ze hard en bitter.