Bereid de springvorm voor door er vershoud folie in te leggen. Maak een mengsel door 3 el limoncello te mengen met het aardbeiensap en doe dit in een platte schaal zodat je de lange vingers erin kunt dopen.
Doop de lange vingers met de suikerkant een voor een in het aardbei-limoncello mengsel en zet ze met de suikerkant naar buiten tegen de rand van je vorm aan. Ga zo door tot je de rand vol hebt.
Week de gelatineblaadjes voor ongeveer 5 minuten in een kom met koud water.
Doe de aardbeien puree in een steelpannetje en verwarm dit op een laag vuurtje met de suiker. Roer tot de suiker is opgelost en als het warm genoeg is doe je de uitgeknepen gelatine blaadjes erdoor. Roer tot alles goed opgelost is.
Met een mixer klop je de mascarpone samen met de slagroom tot een stevige massa. Doe er de aardbeienpuree en de resterende drie eetlepels limoncello doorheen en roer alles goed door.
Schep het room-aardbei mengsel in je klaarstaande vorm en dek af met lange vingers (ook weer gedoopt in het aardbeienmengsel)
De koekjes die tegen de rand aan staan zullen waarschijnlijk te lang zijn. Wij hebben deze afgebroken nadat het in de koelkast had gestaan maar je kunt het ook meteen doen. Zet de charlotte minimaal vier uur in de koelkast om op te stijven of beter nog de hele nacht.
Zodra goed opgestijfd leg je een bord op je vorm en keer je deze samen om. Verwijder je vorm en de folie. Garneer de charlotte met de aardbeien, bosbessen en frambozen en bestrooi met poedersuiker.