Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Basilicum boter
In dit recept gebruik ik knoflook. Dat is optioneel. Ben je geen fan van knoflook dan is weglaten altijd en optie.
Porties:
120
gram
Ingrediënten
100
gram
roomboter
1
bosje
basilicum
2
teentjes
knoflook
1
eetlepel
appelciderazijn
zout en peper
Instructies
Snij een flinke klont boter af en smelt deze in een steelpannetje. Knoflook heel fijn snijden of persen en samen met de fijngehakte basilicum in de gesmolten boter doen. Pannetje van het vuur halen, even laten afkoelen en dan de rest van de boter door het mengsel scheppen. Appelazijn erbij doen en nog een keer mooi door elkaar scheppen. Het botermengsel op een stuk keukenfolie of aluminiumfolie scheppen en tot een strakke worst oprollen. Ingepakte boter in de koelkast leggen en minimaal anderhalf uur laten opstijven. Hierna kun je er met een meloenschepje mooie bolletjes uitsteken (om leuk bij het brood te serveren) of plakjes basilicumboter snijden die mooi wegsmelten op een prachtig stukje vis of rosé gebakken vlees.
Denk er ook zeker over na om met deze kruidige boter jouw zelf gemaakte saus af te monteren.
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
basilicum