Een lekker luchtig en licht rijstcake recept met kaneel. De cake wordt gestoomd en je gebruikt daardoor ook veel minder vet
Voorbereidingstijd: 30 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 50 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
150grrijstbloem
75grzelfrijzend bakmeel
1/2elbakpoeder
1/2tlgistpoeder
95grsuiker
snufje zout
200ml+ 2 el kokosmelk
1/2elgemalen kaneel
1/2tlgemalen kardemom
1/2tlgemalen kruidnagel
2elkokosrasp
gemalen palmsuiker of licht bruine suiker om te serveren
Vers fruit om te serveren
Instructies
Doe de rijstbloem, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, instant gist, suiker en zout in een mengkom. Voeg je specerijen (kaneel, kardemom en kruidnagel) eraan toe en meng alles goed door. Voeg de kokosmelk toe en 2 eetlepels water en roer tot de suiker is opgelost. Laat staan bij kamer temperatuur voor 30 minuten.
Verdeel het mengsel over zes kleine vormpjes.
Zet de vormpjes in een bamboe- of gewonen stoompan en stoom voor een minuut of 15 of tot de cakes goed zijn gerezen. Afhankelijk van de maat van de stoompan, moet je de rijstcake wellicht in gedeeltes stomen. Serveer warm of koud met kokos geraspt eroverheen en een beetje suiker als je wilt.