Dit recept voor een makkelijke kipsate zit snel in elkaar maar smaakt heerlijk!
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 40 minutenmin
Porties: 12stokjes
Ingrediënten
Sate stokjes
400grkipdijvleesin blokjes gesneden
Marinade
3elketjap manis
2teentjesknoflookgeraspt
1limoensap
1tlgemberpoeder
Pindasaus
200grpindakaas met nootjes
3elketjap manis
2elgembersiroop
1tlsambalof 1 el sriracha
1ellimoensap
150mlwaterof meer indien te dik
Instructies
Snij de kipdijfilet in blokjes. Niet te klein maar ook niet te groot.
Meng de marinade ingredienten door elkaar en doe de blokjes kip erbij. Laat dit afgedekt minimaal 30 minuten marineren.
Rijg daarna de kip op stokjes en bak ze op de barbecue of in een pan voor ongeveer 20 minuten of tot goed gaar en goudbruin.
Ondertussen maak je de pindasaus door alle ingredienten (behalve het water) bij elkaar te doen in een steelpan. Zet op laag vuur op en roer het door elkaar. Voeg water toe tot het de gewenste dikte heeft. Serveer bij de kipsate.