450gramkipdit is het lekkerste als je van kippenpoten het vlees plukt maar kipfilet kan ook. Dat hebben wij hier gebruikt
1serehcitroengras gekneusd
3djeroek peroet
1stukgember van 3 cmfijn gesneden
1tlkurkuma
2tllaos
1tlkoriander
1tlkomijndjintan
1prei stengelgesneden
tauge
gebakken uitjes
4eieren
Instructies
Doe het water (of bouillon) in de pan en breng aan de kook. Snij de winterwortel in blokjes en de bleekselderij in stukjes, de prei in reepjes en voeg toe aan het water.
Bak de uien, de spaanse peper, de knoflook, de gember even aan in een koekenpan tot de uien glazig zijn. Voeg dan de specerijen toe en bak deze even kort mee tot ze gaan geuren. Voeg alles toe aan de pan. Leg de stukken kipfilet in de pan en laat mee garen in de soep. Doe de djeroek peroet blaadjes erbij en kneus de stengel sereh en doe die ook in de pan erbij.
Kook ondertussen de eieren hard, laat schrikken en zet apart.
Als de soep een half uurtje heeft geprutteld haal je de sereh eruit en de djeroek peroet. Haal de kip eruit en pluk die in stukjes en doe terug in de soep. Doe de soep in een kom per persoon en snij per kom een ei doormidden en leg die op de soep. Als het goed is heb je genoeg vulling zodat het ei niet zinkt.
Doe er verse tauge op en gebakken uitjes en eet meteen op.