Heerlijke, hartige taartjes van bacon met diverse soorten vulling
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur30 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur40 minutenmin
Porties: 4personen
Ingrediënten
Voor de cups:
250grbacon in lange strokenontbijtspek kan ook
bakblik voor cupcakes
Voor de vulling pak je wat je lekker vindt. Denk oa aan:
ham
doperwten
ui
paprika
champignons
dunne partjesgekookte aardappel
worstook voorgekookt
pulled pork
brocolli
prei
etc.
En verder:
4eieren
100grgerapste kaas
3biertjes
Vette muziek van ZZ Top op de achtergrond
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 graden en zet de muziek van ZZ Top aan.
Leg de plakjes bacon kruiselings over de achterkant een cupje van het muffinblik en sluit dan het bacon bekertje af met een reepje bacon dat je rondom het bekertje wikkelt.
Druk de bacon een beetje aan met je handen. Maak op deze manier vier tot zes bekertjes.
Zet het muffinblik in de voorverwarmde oven en laat ongeveer een uur op deze temperatuur bakken.
Maak in deze tijd de vulling die je in het bacontaartje wilt gaan doen (bijvoorbeeld: de uientopping die ik ook graag voor de hamburger maak. Zie hier het recept)
Drink één of twee biertjes.
Na een uur haal je de baconcups uit de oven en laat je ze minimaal nog twintig minuten rusten.
Haal de baconcups voorzichtig van het bakblik af en vul de cups met de vulling van jouw keuze.
Strooi geraspte kaas over de gevulde bakjes of breek er een ei boven en zet ze hierna weer in een oven van 100 graden. Drink een biertje.
Haal de Dude taartjes na 30 minuten uit de oven en smullen maar.