Recept voor een gewoon, goeie en lekkere bal gehakt.
Deze bal is een prachtige basis om van hieruit te experimenteren met allerlei smaken.
Voorbereidingstijd: 10 minutenmin
Bereidingstijd: 20 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 6personen
Ingrediënten
Voor de gehaktbal:
1kghalf-om-half gehakt
1uifijn gesnipperd)
1ei
1,5elmosterd
2elketchupgoeie ketchup
1,5elplatte peterseliefijn gehakt
panko broodkruimJapans paneermeel
paardruppels tobasco
zout en peper
En verder:
½lrundvleesbouillon
boter om in te braden
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de gehaktbal door elkaar en draai hier zes grote ballen of 10 kleinere ballen van (met de ijsboltang). Verhit de boter in een braadpan of diepe koekenpan (er moet straks ook nog een halve liter bouillon bij kunnen).
Schroei de ballen in de pan rondom dicht tot ze mooi bruin zijn. Dit duurt ongeveer een minuut of vijf. Giet vervolgens de bouillon erbij en laat de ballen met een deksel op de pan in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar sudderen op laag vuur.
Liefhebbers kunnen van het braadvocht een lekkere jus maken voor bij de bal. Denk hierbij aan het toevoegen van wat zoete balsamico of donker bier dat je inkookt, maar hier komen we in volgende ‘gehaktbal artikelen’ vast en zeker uitgebreider op terug.