Let even op dat je het deeg voor deze donuts de avond voor je ze wilt maken in de koeling zet!
Voorbereidingstijd: 30 minutenmin
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur30 minutenmin
Porties: 14donuts
Ingrediënten
Donuts
60grongezouten boter
4tlbakpoeder
1/2tlnootmuskaat
1,5tlzout
200grkristalsuiker
250mlvolle melk
2eieren
500grbloem
Frosting
14plakken bacon
60grboter
120mlpure ahornsiroop
110grpoedersuiker
Instructies
DONUTS
Smelt de boter en zet apart
Roer de bakpoeder, nootmuskaat, het zout en de suiker samen in een kom. Meng er de gesmolten boter, melk en eieren door. Roer in vier delen de bloem erdoor. Dek de kom af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
Rol het deeg de volgende dag uit tot een halve centimeter dikte.Verwarm de frituurpan of een grote pan et olie tot 180˚C.
Steek rondjes uit het deeg met een koeksteker of een groot glas. Voor het middelste rondje (het beroemde donutgaatje) kun je een borrelglaasje gebruiken.
Frituur de donuts 2 tot 3 minuten aan elke kant. Laat ze uitlekken op bakpapier.
FROSTING
Bak de bacon krokant in een koekenpan of in de oven. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de boter en ahornsiroop in een pan. Zodra dit samen is gesmolten roer je er de poedersuiker door.
Dan is het tijd om de donut af te maken! Dip de gefrituurde donut in de frosting. Verkruimel de uitgebakken bacon over de donuts.