Shakshouka, shakshuka... of hoe je het ook schrijft... je komt dit - van oorsprong Israelische - gerecht de laatste tijd in veel varianten tegen. En terecht ook want het is simpel, lekker en gezond. Deze komt uit het boek Simplicious van Sarah Wilson
Bereidingstijd: 30 minutenmin
Totale tijd: 30 minutenmin
Porties: 2personen
Ingrediënten
3lente uitjes
450grgroente naar keusvenkel, courgette, sugarsnaps en asperges gebruikten we hier. Dun gesneden, in blokjes ed
1/2tlgemalen komijn
1/2tlchili vlokken
2handenvol van groene bladgroentewij gebruikten hier spinazie en boerenkool, maar denk ook aan peterselie, basilicum, bietenblad, koriander enz
zeezout en vers gemalen zwarte peper
3elpesto
2-3eieren
4elkaasoptioneel
Instructies
Smelt boter of olie in een koekenpan op medium vuur. Snij de groente zoals je wilt maar zorg dat ze niet te groot zijn. Sugarsnaps in dunne plakjes, courgette in blokjes, venkel in dunne reepjes Bak de groente 5-7 minuten met de komijn of tot ze beetgaar zijn. Voeg de chili vlokken toe en de bladgroente en bak deze mee tot ze geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper en roer de pesto erdoor.
Maak twee of drie kuiltjes in de groente en breek hier je eieren in. Zet het vuur laag. Strooi de kaas erover heen en dek af met een deksel. Bak voor nog ongeveer 5 minuten of tot de eieren gaar zijn.