Meng de natte ingredienten met elkaar in een grote kom: de eieren, zure room, amandelextract en meng dit goed met de zachte boter.
In een andere kom meng je de droge ingredienten: suiker, bloem, bakpoeder, amandelmeel, kaneel en anijszaad. Roer goed door elkaar.
Snij de marsepein in kleine blokjes en rol die door de poedersuiker heen. Zorg dat de blokjes los zitten en allemaal een beetje poedersuiker over zich heen hebben. Zo voorkom je dat je straks een klont marsepein hebt.
Roer de droge ingredienten door de natte ingredienten en schep de marsepein blokjes en de cacaonibs er als laatste doorheen.
Vet een tulband vorm goed in en zorg dat elk gaat en hoekje wat vet heeft. Bestuif met bloem en schud het overtollige bloem eruit. Doe het deeg in de vorm en zet in de voorverwarmde oven.
Heb je een grote tulband vorm dan bak je ongeveer 50 minuten en check dan even of de tulband gaar is. Voor kleine vormen check je na 30 minuten of de cake gaar is.
Haal uit de oven en laat eerst 5 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem dan op cakerek om verder af te koelen. Laat volledig afkoelen voor je ganache erover doet!
Maak de ganache door de slagroom te verwarmen en door de stukjes chocola te roeren. Als alles is opgelost laat je de ganache iets afkoelen voor je hem verwerkt.