Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Nog geen review
Havermout crumble met kersen
Een heerlijk verwen ontbijtje met een havermout crumble en lekker veel fruit
Voorbereidingstijd:
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
min
Totale tijd:
30
minuten
min
Porties:
4
personen
Ingrediënten
100
gram
blauwe bessen
150
gr
kersen
zonder pit
50
gr
aalbessen
optioneel
50
gr
hazelnoten
gehakt
1/2
tl
kardemom
1
tl
kaneel
1
tl
vanille
100
gram
havermout
2
el
maanzaad
3
el
kokosolie
1
el
honing
kleine ovenschaaltjes
Kokosyoghurt om te serveren
Instructies
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Neem een mengkom en doe hierin de havermout, hazelnoten, maanzaad, kardemom, kaneel, vanille, honing en kokosolie in en roer dit even goed door.
Neem vier kleine ovenschaaltjes en doe een flinke laag blauwe bessen en ontpitte kersen hierin.
Dek af met een dikke laag van je havermout mengsel en zet in de oven voor een minuut of 15-20 of tot goudbruin.
Serveer met (kokos)yoghurt en de aalbessen
Gang:
Ontbijt
Keuken:
Hollandse keuken
Trefwoord:
havermout, kersen
Dieetsoort:
glutenvrij
Nutrition
Calorieën:
379
kcal
,
Koolhydraten:
44
g
,
Eiwit:
7
g
,
Vet:
21
g
,
Verzadigd vet:
10
g
,
Natrium:
4
mg
,
Kalium:
421
mg
,
Vezels:
7
g
,
Suiker:
21
g
,
Vitamine A:
40
IU
,
Vitamine C:
6.4
mg
,
Calcium:
113
mg
,
Ijzer:
2.8
mg