Doe de cashewnoten in een kom met heet water en laat deze minimaal 30 minuten weken.
Snij ondertussen de paddestoelen en pureer de knoflook
Doe de olijfolie in de pan en bak de ui, paddestoelen met de knoflook, de pijnboompitten, rozemarijn, tijm, zout en peper samen. Bak voor ongeveer 10 minuten of tot alles echt zacht is.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe ongeveer een derde van je paddestoelmengsel in de blender, voeg het champignonvocht uit de pan erbij en laat de rest apart in een kom staan.
Voeg de geweekte cashewnoten erbij met de edelgist, amandelmelk, sap van 1/2 citroen, een eetlepel olijfolie, beetje zout en peper.
Blend tot het glad en romig is.
Voeg de pasta in de pan met het paddestoelenmengsel erbij en doe het roommengsel erbij. Verhit voor een paar minuten, voeg de andere helft van het citroensap erbij en meng het goed door.