Scheidt het eiwit en de dooier van elkaar. Doe het eiwit over in een schone kom en klop tot het stijf is.
Meng 6 el van de slagroom met 2 el van het aardappelzetmeel. Roer tot de klontjes eruit zijn.
Doe de rest van de slagroom met de vanille en 4 el suiker in een steelpan en breng dit aan de kook. Roer het zetmeelmengsel erdoor en kook het geheel even zachtjes door. Laat van het vuur afkoelen tot handwarm.
Meng het dan met het eiwit en vouw dit voorzichtig door elkaar.
Verdeel het mengsel over vier kommen of glazen en zet in de koeling om op te stijven. Doe dit liefst een dag van tevoren maar een paar uur zou ook goed moeten gaan.
Maak het topmengsel door het eigeel in een pannetje te doen en te mengen met 300 ml apfelkorn, 2 el sinaasappelsap, 2 el suiker, 2 tl custard en de rasp. Breng dit voorzichtig aan de kook en laat heel even doorkoken tot het indikt.
Doe dit vervolgens op de ingedikte creme en zet het nog minstens een uur in de koelkast.