Doe de tomatenpuree, het kokende water, de azijn en de fijngesneden dadels in een blender. Laat het geheel even 10 minuten staan zodat de dadels wat zachter worden. Draai het dan glad. Schraap zo nodig de zijkanten een paar keer tot alles goed gemengd is. Zet apart.
Verwarm een steelpannetje op medium vuur met de kokosolie. Doe hier mosterdpoeder, kaneel en piment bij en roer tot het gaat geuren (ongeveer 30 seconden)
Haal van het vuur, voeg de tomatenpuree toe en roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg de 150 ml water toe ene laat het zachtjes koken met deksel schuin erop. (het spettert nogal dus zonder deksel zit je keuken onder de tomatenprut) De ketchup wordt iets dikker als je het laat afkoelen, maar wil je het dikker laat het dan wat langer doorkoken.
Laat volledig afkoelen tot kamertemperatuur voor je het eet. Doe over in een bakje met deksel en bewaar maximaal 2-3 weken in de koeling.