Een lekker makkelijk recept wat je in een enkele pan maakt. Ideaal ook om restjes rijst op te maken
Voorbereidingstijd: 15 minutenmin
Bereidingstijd: 45 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 4personen
Ingrediënten
1rode uigesnipperd
2teentjesknoflookgehakt
4geroosterde paprikasuit pot, gesneden
50gchorizoin blokjes
olijfolie
1eetlepelzoete gerookte paprika
250gvolkoren basmatirijst
4stukskippendijvel eraf, bot eruit
400mlpassata
300mlkippenbouillon
1/2bosjepeterselie
1citroen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Pel de ui en snipper deze fijn, pel de knoflook en hal deze fijn. Snijd de chorizo en de geroosterde paprika grof.
Verhit 1 eetlepel olie in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur. Zodra het warm is, voeg je de ui, knoflook, peper, chorizo, paprika en paprikapoeder toe. Kook ongeveer 5 minuten, of tot het zacht begint te worden, en roer regelmatig.
Voeg de rijst toe en roer alles door totdat de rijst bedekt is. Giet de passata en de bouillon erbij. Dompel de kip in de saus, dek de ovenschaal af met zilverfolie en plaats in de oven. Haal na 35 minuten het aluminiumfolie eraf en bak nog 15 minuten tot de rijst en de kip gaar zijn. Voeg eventueel nog een scheutje bouillon toe.
Snijd de blaadjes peterselie fijn en strooi ze erover. Snij de citroen in partjes om erover uit te knijpen. Lekker met een salade.