Lekker recept met knapperig gebakken aardpeertjes, paddenstoelen en een romige sausje. Ideaal om te serveren met een gebakken biefstukje
Voorbereidingstijd: 45 minutenmin
Bereidingstijd: 15 minutenmin
Totale tijd: 1 uuruur
Porties: 2personen
Ingrediënten
750gaardperen
6tenenknoflook
3takjesrozemarijn
2takjesverse tijm
peper
zout
250grampaddenstoelengemengd
200mlslagroom
2biefstukken
boter en olieom te bakken
Instructies
Zet de oven op 200˚C hete lucht.
Was de aardperen en snijd ze in even stukken. Doe de aardperen samen met 5 knoflooktenen en de rozemarijn/tijm in een grote ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie en peper en zout over en bak 45 minuten tot ze goudbruin zijn.
Ondertussen snipper je de sjalotjes en snijd je de paddestoelen in dunne plakjes en bak je ze in een koekenpan goudbruin. Snipper de knoflook teen die nog over is en doe die bij de paddenstoelen.
Na 2 minuten giet je de slagroom erbij en laat dit inkoken tot een lekker saus. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan, doe er een flinke klont boter bij met wat tijm en bak de biefstuk naar wens.