Neem een ruime koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg knoflook en paddenstoelen toe en bak even mee.
Ondertussen breng je een steelpan met water aan de kook en je kookt hierin de broccoli en de wortel beetgaar. Giet af en zet apart.
Voeg nu de bloem toe aan de pan met ui en knoflook en roer dit even goed door. Bak voor ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat het rustig pruttelen tot het ingedikt is. Voeg de creme fraiche toe, de verse kruiden, de gekookte kip en de gekookte groentes. Breng op smaak met peper en zout.
Topping maken
Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker. Meng de karnemelk en de gesmolten boter in een ander kommetje en roer dit nu door je zelfrijzend bakmeel. Voeg gehakte tijm en de geraspte kaas toe en roer tot je een plakkerig deeg hebt.
Doe je kip-groente mengsel over in een ovenschaal. Gebruik een ijsschep om bollen te maken van je deeg en leg die op je kipmengsel. Laat wat ruimte over tussen de bollen. Ze zetten nog uit.
Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten of tot goudbruin en gaar.